Semnele fertile si mentinerea sanatatii

[articoleinserie title=”Cuprinsul seriei: Semnele fertile” order=ASC show_date=0]

Asa cum repet (s-ar putea ca in mod enervat  😛 )  in fiecare articol mucusul cervical si colul uterin iti pot spune ca ovulatia se apropie si doar temperatura bazala confirma faptul ca ovulatia  a avut loc. Bine inteles un alt mod de a afla ca ovulatia se apropie si a avut loc este ecograful. Numai ca rolul acestor articole este de a ne cunoaste corpul, de a ne apropia de acesta si de a avea incredere in el.

Unul din motivele pentru care insist asupra verificarii temperaturii bazale pe langa mucusul cervical (si colul uterin) este ca daca observi mucus fertil te face sa crezi ca ovulezi cand de fapt tu nu ovulezi. Sunt cazuri in care corpul tau face incercari repetate de a ovula dar din anumite motive nu reuseste. Acest fapt se poate intampla din cand in cand si la o femeie care ovuleaza in mod regulat dar se poate intampla si ciclu dupa ciclu. Astfel verificand si temperatura bazala pe langa mucusul cervical (si colul uterin) poti sti cu siguranta ca intr-adevar ovulezi.

Un alt motiv pentru care insist asupra verificarii temperaturii este  ca datorita acesteia poti indentifica anumite probleme ale fazei luteale. Temperaturi relativ crescute fata de faza foliculara, dar totusi destul de mici (cresterea este mica) sau o temperatura crescuta pentru o perioada scurta de timp (de mai putin de 11 zile) pot arata o deficienta de progesteron. Aceasta deficienta poate duce la hemoragii puternice sau/si sangerari disfunctionale (sangerari dese) si in cazul in care vrei sa ramai insarcinata, poate sa fie una din cauzele avorturilor spontane.

Si inca un motiv, temperaturi foarte scazute in faza foliculara (sub 35.9 grade in mod repetat) pot sugera o problema cu glanda tiroida.

Be Sociable, Share!

Un comentariu la „Semnele fertile si mentinerea sanatatii”

  1. am o intrebare,va rog,temperatura bazala trebuie sa se mentina sau scazuta pe toata perioada fazei foliculare sau trebuie sa fie diferente de la o zi la alta?la fel si cazul fazei luteale,temperaturi crescute pe toata durata fazei sau alternante?multumesc.

Comentariile sunt închise.