Clitorisul meu – te iubesc!

[articoleinserie title=”Cuprinsul seriei: Corpul meu – te iubesc!” order=ASC show_date=0]

„Butonul dragostei” de marimea unei boabe de mazare este unul dintre izvoarele placerii feminine. Derivat de la cuvantul grecesc, „kleitoris”, ce inseamna „divin si ca o zeita” clitorisul  a fost  cel mai ignorat aspect al sexualitatii feminine în istoria moderna. Multi dintre noi nu stiu unde este, cum sa-l gaseasca sau care este  adevărata sa dimensiune.

In dezvoltarea fatului de sex feminin, clitorisul se formeaza din acelasi tesut ce devine penisul la bărbaţi – dar nu este un „mini-penis”, asa cum unii il descrie. Din multe puncte de vedere, acest organ feminin este mult mai avansat! Multifunctionalul penis  este folosit pentru a urina si pentru transportul spermei, precum si  serveste ca principalul organ sexual masculin pentru placere. Clitorisul este, de asemenea, principalul organ sexual feminin pentru placerea – dar de fapt, unicul sau scop este de placerea

Clitorisul  este mult mai mult decat se poate vedea cu ochiul liber.  Atunci cand te uiti la vulva ta cu ajutorul unei oglinzi, clitorisul  arata ca un mic buton de carne ascuns sub un capison de piele (numit preput), dar de fapt este  este mult mai mult decat ceea ce vezi. Clitorisul tau este un organ complex, fascinant si puternic.

Clitorisul este format dintr-un gland (cap), un trunchi si doua crura (picioare)  Trunchiul contine doua corpora cavernosa, tesut spongios care se  umple cu sange si  mareste dimensiunea clitorisului in timpul stimularii sexuale si a orgasmului.  in medie, trunchiul clitorisului masoara cam 2-5 cm  in lungime si ceva mai mult de un cm in latime.  Dar clitorisul nu se termina aici. Baza trunchiului se ataseaza de osul pubic si apoi se imparte in doua crura, fiecare cu lungimea de 5-10 cm. Acestea urmaresc si se ataseaza de arcul osului pubic.  Extinzandu-se de la baza clitorisului si situata intre cele doua crura si labiile mici se afla doua mase suplimentare de tesut  numite bulbi vestibulari . Acest tesut este considerat a fi o parte din clitoris.Bulbii vestibulari se umplu cu sange in timpul excitatiei si astfel micsoreaza intrarea vaginului crescand astfel strangerea si imbratisarea penisului de catre vagin.

Dimensiunea clitorisului variaza de la o femeie la alta. Este posibil sa ai un clitoris mare ce iese de sub capison sau unul atat de mic incat aproape ca pare inexistent (cu toate ca, de obicei, pana si cel mai mic clitoris poate fi gasit cu usurinta si stimulat).

Clitorisul tau poate parea foarte mic daca ai labiile foarte mari. Daca ai trecut de varsta menopauzii, clitorisul poate parea mare, deoarece labiile au devenit mai mici. Contrar  convigerilor  nici masturbarea si nici relatiile sexuale frecvente vor determina clitorisul sa se mareasca.

Cand e vorba de placere si de orgasm, marimea nu conteaza. Cu stimularea potrivita, chiar si cel mai mic  clitoris poate produce un orgasm puternic. Capul  clitorisului este extreme de sensibil, bine „dotat” cu nervi, care sunt mai mari si mai numeroasi decat  nervii corespunzatori ce strabat capul penisului.  De asemenea, sensibilitatea clitorisului variaza de la o femeie la alta. Unele femei constata ca  stimularea directa a clitorisului poate fi incomod sau pur si dureros, in timp ce altele gasesc cea mai mare placere in timpul unei stimulari prelungite a capului clitorisului.

Oricum trebuie luat in considerare ca clitorisul trebuie atins cu grija. Pentru a te bucura  pe deplin de imensa placere pe care clitorisulul ti-o  poate oferi  – si de a evita durerea si disconfortul, trebuie sa iti cunosti clitorisul si ce ii face placere. Doar dupa aceea iti poti indruma partenerul sa te ajute sa ajungeti impreuna la extaz.  Unge-ti  bine  degetele cu un gel lubrificant pe baza de apa  sau un ulei vegetal (cel de migdale dulci este minunat pentru acest lucru  – dar nu trebuie folosit nici un ulei daca folositi prezervativul).

Acum începe sa iti explorezi clitorisul si sa il masezi. Nu uita ca clitorisul este mult mai mult decat micul buton – incearca sa gasesti fiecare parte a acestuia – si sa vezi ce iti place mai mult si ce nu iti place deloc.  Daca aceasta este prima data cand iti explorezi  clitorisul s-ar putea ca pentru inceput sa nu simti placere. Dar pe masura ce te vei simti mai confortabil cu corpul tau, cu intimitatea si sexualitatea ta, vei incepe sa gasesti incetul cu incetul care sunt locurile special si ce anume declanseaza placerea.

Be Sociable, Share!