Fertilitate versus Infertilitate

[articoleinserie title=”Cuprinsul seriei: Semnele fertile” order=ASC show_date=0]

Pana acum am vorbit despre semnele fertile si cum ne ajuta ele sa ne cunoastem corpul. Dar nu am vorbit despre fertilitate. Ce este fertilitatea??? Si ce este infertilitatea??? Din punct de vedere medical fertilitatea este ” capacitatea de a procrea (de a face copii)”, iar infertilitatea este incapacitatea de a procreea pe o perioada de un an.  Dar oare aceasta „definitie” descrie intr-adevar ce este fertilitatea si infertilitatea???

O viata intreaga ne este frica de fertilitate/infertilitate. Depinde de momentul in care ne aflam, de dorinte. Daca nu vrei sa ai un copil, ti-e frica de fertilitate, zi de zi, luna de luna, an de an, cu toate ca esti fertila cel mult 7 zile pe luna, de fapt pe perioada ciclului menstrual. Daca din contra doresti sa ai un copil, atunci iti este frica de infertilitate, cu toate ca esti infertila in mod natural cel putin 14 de zile pe luna si aceasta in cazul in care ai un ciclu menstrual de 21 de zile, deci perioada de infertilitate naturala poate sa fie si mai mare. Si cu cat zilele, saptamanile, lunile si chiar (cateodata) anii trec si sarcina dorita intarzie sa apara, frica este intr-o continua crestere.

Si totusi fertilitatea si infertilitatea fac parte din viata noastra de femeie. Zi de zi, de la adolescenta pana la menopauza, acestea ne urmaresc, fac parte din noi. Eu vad, cred, simt ca fertilitatea/infertilitatea este mai mult decat „(in)capacitatea de procreere”.  Pentru mine  sunt o perfecta armonie intre hormoni, organe, sentimente, sanatate, stil de viata si cateodata chiar si mister si necunoscut. Pentru mine reprezinta creativitate, viata si moarte, schimbare, acceptare, ritm natural, miscarea in cerc, vise, dorinta – feminitate.

Be Sociable, Share!

Un comentariu la „Fertilitate versus Infertilitate”

Comentariile sunt închise.