Menstruatia – misterele sangelui

[articoleinserie title=”Continutul seriei: Anatomie si fiziologie feminina” order=ASC show_date=0]

Nu intotdeauna am fost atat de apropiata de corpul meu si am iubit schimbarile prin care treceam luna de luna. De multe ori am fost „pe stop” exact atunci cand nu trebuia – in vacante, in concediu, in serile de discoteca. Cu toate ca nu imi era usor cu ciclul meu neregulat, de multe ori cand venea ma gandeam ca este tare greu sa fii femeie – si ca femeie trebuie sa sufar.Sunt convinsa ca sunt inca mult prea multe femei in lumea aceasta care gandesc la fel cum am gandit eu.

Pentru ultimele cateva secole, femeile au fost invatate sa creada ca  menstruatia si cele mai multe din experientele asociate acesteia, cum ar fi nasterea,  alăptatul  si menopauza sunt un „blestem”. Aceasta si impreuna cu realitatea care ne cerem „sa fim barbate” au influentat cu mult felul meu de a gandi. Cand eram in timpul menstruatiei, eram pe stop – nu puteam sa merg la discoteca din cauza durerilor, nu puteam sa intru in biserica, ma simteam murdara si mi se parea ca miros urat.

Incetul cu incetul am realizat ca am puterea si vreau sa schimb aceasta „credinta” – nu ma inchipuiam traind o viata intreaga cu acest „blestem” pe capul meu. Din fericire lucrurile s-au schimbat. Am inceput sa cunosc, sa imi inteleg corpul si am fost uimita de descoperiri si de noua „credinta” care mi se strecura in suflet.

Astazi cred cu toata fiinta mea ca sangele fiecareia dintre noi este  un sange sfant, un sange vindecator. In fiecare luna imi aminteste: eu sunt femeie. Sunt pamant. Sunt  viata.  Sunt schimbarea. Sunt completa.

Si astfel sangele acesta sfant luna de luna ma spala, ma reinnoieste, ma purifica – imi da posibilitatea unui nou inceput, semnifica moartea si viata, sanatatea – iar eu il intampin cu dragoste, cu respect si cu bucurie.

Am avut nevoie de mult curaj, de sensibilitate si rabdare (si inca am) pentru a trai constient si fara rusine in armonie cu ritmul corpului meu.

Ca femeie am fost binecuvantata cu uter, cu pantec, cu posibilitatea de a da nastere si de a nutri o noua viata, cu schimbari miraculoase si sfante – sunt mandra ca sunt femeie.

Be Sociable, Share!

4 comentarii la „Menstruatia – misterele sangelui”

  1. Buna seara as avea si eu o intrebare,eu am un CM intre 21-28 de zile problema e ca in ultimul timp adica de cateva luni in primele 2 zile ale CM mi se pateaza chilotul cu sange de culoare mai inchisa dar putin abia a treia si a patra zi imi curge sange normal ca de obicei ptr a folosi un absorbant dupa acea iarasi numai un pic de culoare inchisa,este normal asa ceva?sau am ceva probleme?

    1. si un zambet trist e un zambet. Bine ai venit pe Feminitate Mariana. Vrei sa ne impartasesti ce anume te-a intristat ?

Comentariile sunt închise.