Nutritie pentru corp si suflet

Toata lumea vorbeste despre o alimentatie sanatoasa, diete, slabit. Pentru mine, o nutritie sanatoasa contine mai mult decat un aliment sau altul. Tot ce te ajuta sa traiesti si sa aduci bunastarea in viata ta este nutritiv – alimente, plante, aer, apa, miscare, sentimente, emotii, sex, dragoste, mangaieri, prieteni, o baie calda, relaxare, masaj. O nutritie completa este un ansamblu unic de abordare a sanatatii si a bunastarii ce se axeaza pe intreaga persoana – corp, minte si suflet. Si pentru ca fiecare om este unic, nutritia fiecaruia trebuie sa fie individualizata pentru a intalni necesitatile sale unice.

Tot ceea ce corpul tau primeste influenteaza sanatatea sa. Mancarea influenteaza calitatea sangelui, ce influenteaza la randul sau celulele, tesuturile, organele, mintea si sentimentele tale.

Starea ta emotionala iti afecteaza sanatatea la fel de mult ca si alimentele pe care le oferi corpului tau. Atunci cand esti bolnava este dificil sa te bucuri de viata. Si sa fii sanatoasa implica mai mult decat de a manca o combinatie perfecta de fructe si legume. Adevarata sanatate implica nutrirea ta din punct de vedere fizic, mental, emoţional, si spiritual.

Be Sociable, Share!