Diagnosticare holistica

[articoleinserie title=”Cuprinsul seriei: Amenoreea si ciclul menstrual neregulat” order=ASC show_date=0]

Asa cum am spus, atat amenoree (lipsa ciclului menstrual) cat si oligomenorea (ciclu menstrual neregulat) sunt doar simptome si nu o boala in sine.  In primul rand, trebuiesc facute teste si analize conventionale care sa verifice cauza acestor simptome. Este important ca aceste analize sa fie facute inainte de a accepta progesteronul pentru inducerea menstruatiei sau anticonceptionalele orale pentru reglarea menstruatiei.  Aceste tratamente reduc simptomul de amenoree  sau menstruatie neregulata, dar nu trateaza adevarata cauza. Din contra, cauza poate fi agravata si dupa oprirea acestor feluri de medicamentatie, simptomele sa devina si mai problematice.

Deci, dupa efectuarea testelor si analizelor ce anume poti tu sa faci?

Incearca sa nu te axezi pe simptomul in sine – opreste-te, pune-ti mainile pe pantec, inchide ochii si asculta. Ce incearca organismul tau sa iti transmita? Ce incearca el sa iti spuna? Am mai vorbit pana acum ca simptomele sunt doar semne transmise de organismul tau –  acesta este limbajul sau. Organismul tau nu poate sa iti spuna in cuvinte ce anume il deranjeaza. Anuland aceste simptome  este exact ca si cum cineva ti-ar inchide gura exact in mijlocul unei fraze. Este o situatie destul de jicnitoare si frustranta. Si asa cum tie nu iti face placere sa ti se inchida gura atunci cand vrei sa povestesti ceva important, asa nici organismului tau nu  ii face placere.

Dr. Christiane Northup scrie in cartea sa „Women’s  Bodies, Women’s Wisdom” :

„Sangele menstrual, mai ales cand vine in mod neasteptat/neregulat, este un mesaj. Acesta reprezinta un fel de intelepciune. Majotitatea problemelor legate de menstruatie si sangerari uterine au ca sursa un dezechilibru al corpului nostru: exces emotional si lipsa de energie sufleteasca, energie care are rolul de a echilibra intregul sistem anatomic si fiziologic. ” De asemenea, ea scrie ca „de obicei, sangerarea manstruala „anormala”, neregulata, este corelata cu probleme familiale. Scriitoarea sbliniaza faptul ca „sangele intotdeauna simbolizeaza familia”.

Problemele sufletesti pot influenta ritmul ciclului menstrual si al ovulatiei. Cu toate ca de multe ori nu este atat de simplu sa iti asculti corpul si sa ai rabdare, dar de multe ori, aceasta cale te ajuta, fara alte interventii, sa iti reglezi ciclul menstrual.

Be Sociable, Share!

2 comentarii la „Diagnosticare holistica”

  1. sunt perfect constienta ca emotionalul, sufletescul au o mare influenta asupra ciclului menstrual si in general asupra intregului organism, dar cum sa faci sa le reglezi pe ambele??

    1. Cu multa multa rabdare, intelegere si compasiune fata de tine insati. Nu este vorba de a "regla", nu esti un robotel care are nevoie de revizie si reparatii. Ceea ce numim noi boala este doar modul organismului tau de a comunica cu tine, in asa fel in care tu sa intelegi. Prin boala organismul tau iti arata ca procedezi in viata fata de tine insuti intr-un mod care nu ti se potriveste. Pot fi multe motive, fiecare trebuie sa isi gaseasca propriul motiv. Si pentru a-l gasi ai nevoie de curaj si sinceritate. Sa iti dau un exemplu ca sa ma fac inteleasa. Sa zicem ca ai trecut print-o facultate foarte bine cotata, ai o meserie foarte "buna", lucrezi intr-un loc care iti ofera cariera perfecta, dar iti dai seama ca tie nu iti place, ca nu asta este stilul de viata care ti se potriveste si pe care ti-l doresti. Ai nevoie de mult curaj si sinceritate sa iti spui tie insusi acest lucru, pe urma sa il faci cunoscut celor care te inconjoara si sa schimbi. Sper ca m-am facut inteleasa – drumul spre sanatate nu este intotdeauna simplu, mai ales daca este vorba de ani si ani de neglijare (fizica, sufleteasca, spirituala si mentala impreuna). Numai bine

Comentariile sunt închise.