Detoxifierea sangelui, plamanilor si a pielii

[articoleinserie title=”Cuprinsul seriei: Metode de detoxifiere” order=ASC show_date=0]

Mentinerea sanatatii sangelui, plamanilor si a pielii este esentiala pentru sanatatea ta. Sangele nutreste fiecare celula din organism si le asigura oxigenul necesar vietii. Plamanii (de fapt intregul sistem respiratoriu) asigura ca sangele sa fie bogat in oxigen. Pielea are rolul de a proteja si de a curata organismul – daca alte sisteme de detoxifiere nu reusesc sa faca  fata, pielea incearca sa elimine surplusul de toxine.

Sangele si sistemul circulator

100 000 km de vase de sange, arterii si capilare impreuna cu inima pompeaza 5 litri de sange, oxigen si nutrienti in intregul organism la fiecare minut. Pe langa toate acestea, sistemul circulatoriu este incarcat cu colesterol si depuneri de grasime si toxine. O anumita cantitate de colesterol si grasimi in sange este importanta pentru secretia normala de hormoni si de enzime. Dar cantitati excesive vor afecta organismul si sanatatea ta.

Exista multe cai de ati mentine sistemul circulator sanatos. Cele mai importante sunt o nutritie echilibrata si sanatoasa (pentru a inlatura surplusul de colesterol, grasimi, zaharuri, si toxine) si respiratia adanca (pentru ca sangele sa fie bogat in oxigen).

Plante folosite in detoxifierea sangelui

Sucul de aloe vera este de mare ajutor la curatirea arteriilor. Sucul incurajeaza circulatia si procesul de eliminare a toxinelor. Este bogat in amino-acizi, enzime, clorofila, uleiuri aromatice/volatile, vitamine si minerale si alti nutrienti importanti in mentierea sau redobandirea sanatatii.  Ajuta la dilatarea capilarelor si la cresterea normala a celulelor, de aceea este indicata in caz de arterioscleroza si cancer. Se bea cate un sfert de cana (50 ml) de suc de doua ori pe zi.

Stevia creata (Rumex crispus) este o planta importanta in curatarea sangelui, avand efecte benefice si in curatarea pielii, intestinelor si a ficatului. Se foloseste ca decoct preparat din 1-2 lingurite de planta la o cana de apa. Se bea cate o cana de trei ori pe zi.

Angelica chineza (Angelica sinesis) numita si Dong Quai este una din cele mai importante plante pentru femei, care ajuta la detoxifierea sangelului, ajuta la cresterea circulatiei sanguine in zona pelviana. Se foloseste ca tinctura sau capsule.

Plamanii

Cea mai buna metoda de detoxifiere a plamanilor reprezinta exercitiile de respiratie (descrise in articolul detoxifierea sistemului limfatic)

Pielea

Pielea reprezinta cel mai mare organ din corpul tau. Ea asigura o bariera de protectie intre corpul tau si lumea inconjuratoare si ajuta la detoxifierea organismului tau. Perierea uscata zilnica a pielii inainte de baie/dus ofera curatarea ideala a pielii ( asa cum a fost descris in articolul detoxifierea sistemului limfatic) Foloseste pentru hidratarea pielii doar uleiul vegetale naturale cum ar uleiul de masline, uleiul de migdale dulci, uleiul de seminte de struguri. De asemenea poti folosi la curatarea pielii infuzii din plante medicinale: musetel, papadie, galbenele, levantica in caz de piele grasa cu acnee sau musetel, flori de iasomie si de soc, trandafir in caz de piele uscata.

Be Sociable, Share!

2 comentarii la „Detoxifierea sangelui, plamanilor si a pielii”

  1. As avea si eu o intrebare,eu de exemplu am pete rosii pe fata,ar trebui sa fac si eu infuzii si cum se fac infuziile,va multumesc.

Comentariile sunt închise.