Sarcina – saptamana a 10-a de la conceptie

Incepe a 10-a saptamana de sarcina de la conceptia bebelusului tau sau a 12-a saptamana de sarcina dupa calculul doctorului tau (de la ultima menstruatie).  Aceasta este ultima saptamana a lunii a treia si a primului trimestru de sarcina.

Cum se dezvolta bebelusul tau?

Trasaturile fetei continua sa se dezvolte, urechile ajung in pozitia lor finala iar ochii incep sa se apropie unul de celalalt, barbia si nasul incep sa fie din ce in ce mai bine  conturate.

Sistemul nervos continua sa se dezvolte si incepand cu aceasta saptamana apar miscarile reflexive cum ar fi suptul. La sfarsitul acestei saptamani, corzile vocale sunt complet dezvoltate. Pancreasul deja produce insulina, ficatul produce celulele rosii, glanda pituitara produce hormoni si maduva osoasa produce leucocitele. De asemenea, bebelusul incepe sa bea lichidul amniotic si sa il elimine sub forma de urina.

La sfarsitul acestei saptamani bebelusul tau va fi de marimea unei prune, si va cantari cam 30 de grame.

bebelusul la 10 saptamani de la conceptie
@BabyCenter

Si cum te simti tu?

Daca nu ai avut pana acum niciodata un jurnal, sarcina este momentul potrivit de a avea unul. Aceste saptamani de sarcina trec foarte repede (cu toate ca poate acum nu simti acest lucru) si sunt atat de importante – vorba aceea, in pantecul tau creste acel miracol care va fi bebelusul tau, iar dupa 9 luni vei fi MAMA. Si nu conteaza ca este primul tau copil sau al 10 lea. De fiecare data este atat de special si unic – iar dupa nastere, marea majoritate a clipelor vor fi uitate. Pe Feminitate te invitam sa iti tii un jurnal propriu – astfel memoria acestor clipe speciale vor fi pastrate si totodata impartasite si altor femei, care vor avea astfel posibilitatea sa invete lucruri noi si minunate prin tine: Jurnal de femeie

Be Sociable, Share!