Sarcina – saptamana a 12-a de la conceptie

Incepe saptamana a 12 a de sarcina de la conceptie sau saptamana a 14-a de sarcina dupa calculul doctorului tau.

Cum se dezvolta bebelusul tau?

In aceasta saptamana continua dezvoltarea organelor genitale ale bebelusului tau. Daca bebelusul tau este baietel, prostata incepe sa se dezvolte. Daca bebelusul este fetita atunci ovarele se muta din cavitatea abdominala in cavitatea pelviana.  In plus, deoarece glanda tiroida functioneaza, bebelusul tau incepe sa secrete hormoni.

La sfarsitul acestei saptamani cerul gurii va fi complet format. De asemenea, manutele bebelusului se lungesc si sunt mai bine proportionate in comparatie cu corpul lui. Oasele continua sa se intareasca, ficatul produce bila, splena produce celule rosii.  Dezvoltarea rapida a creierului determina si aparitia diferitelor expresii ale fetei: la ecograf s-ar putea sa vezi bebelusul tau strambandu-se si incruntandu-se, si chiar s-ar putea sa il vezi cum isi suge degetul.

Bebelusul tau continua sa creasca, in aceasta saptamana s-ar putea sa cantareasca in jur de 45- 50  de grame si are o lungime de 9-10 centimetri, fiind de marimea unei lamai. Picioarele si mainile devin din ce in ce mai flexibile, iar bebelusul este tot mai activ cu toate ca inca nu il simti. Tot ce e posibil ca primele senzatii sa le simti incepand cu saptamana a 14-a de la conceptie, dar majoritate femeilor isi simt bebelusul intre saptamanile  16 – 20 de sarcina de la conceptie.

bebelusul la 12 saptamani de sarcina de la conceptie
@BabyCenter

Si cum te simti tu in aceasta saptamana de sarcina?

Daca nu ai avut pana acum niciodata un jurnal, sarcina este momentul potrivit de a avea unul. Aceste saptamani de sarcina trec foarte repede (cu toate ca poate acum nu simti acest lucru) si sunt atat de importante – vorba aceea, in pantecul tau creste acel miracol care va fi bebelusul tau, iar dupa 9 luni vei fi MAMA. Si nu conteaza ca este primul tau copil sau al 10 lea. De fiecare data este atat de special si unic – iar dupa nastere, marea majoritate a clipelor vor fi uitate. Pe Feminitate te invitam sa iti tii un jurnal propriu – astfel memoria acestor clipe speciale vor fi pastrate si totodata impartasite si altor femei, care vor avea astfel posibilitatea sa invete lucruri noi si minunate prin tine: Jurnal de femeie

Be Sociable, Share!