Sarcina – saptamana a 13-a de la conceptie

Incepe saptamana a 13- a de sarcina de la conceptie sau saptamana a 15-a de sarcina dupa calculul doctorului tau.

Cum se dezvolta bebelusul tau?

In aceasta saptamana, sprancenele si parul de pe cap incep sa creasca. Daca bebelusul tau va avea parul inchis la culoare, porii in care se formeaza firele de par incep sa secrete pigmentii ce vor da culoarea parului.

Ochii si urechile incep sa semene cu a unui bebelus, iar urechile aproape ca au ajuns in pozitia finala. Cu toate ca ochii sunt inca inchisi, in aceasta sapatamana bebelusul poate sa perceapa lumina. De asemenea, papilele gustative incep sa se formeze. In plus, bebelusul incepe sa fie acoperit cu un strat de piele atat de subtire incat pot fi vazute venele sanguine.

Oasele si maduva osoasa, precum si musculatura continua sa se dezvolte in aceasta saptamana de sarcina. Pana la sfarsitul acestei saptamani bebelusul va putea sa iti inchida mana intr-un pumn si este foarte activ, facand o gramada de miscari cu capul, cu gura, cu mainile si cu  palmele, cu picioarele.

In aceasta saptamana, daca doctorul tau are un ecograf performant, poti afla sexul bebelusului tau, cu toate ca cel mai bine ar fi sa astepti inca vreo 2 – 3 saptamani pentru siguranta – pana atunci inca pot exista confuzii in ceea ce priveste sexul bebelusului tau.

Bebelusul tau cantareste in jur de 70-80 de grame si are lungimea de de 10-12 centimetri, fiind de marimea unui mar sau a unei portocale.

bebelusul in a 13-a saptamana de sarcina de la conceptie
@BabyCenter

Si cum te simti tu in aceasta saptamana de sarcina?

Daca nu ai avut pana acum niciodata un jurnal, sarcina este momentul potrivit de a avea unul. Aceste saptamani de sarcina trec foarte repede (cu toate ca poate acum nu simti acest lucru) si sunt atat de importante – vorba aceea, in pantecul tau creste acel miracol care va fi bebelusul tau, iar dupa 9 luni vei fi MAMA. Si nu conteaza ca este primul tau copil sau al 10 lea. De fiecare data este atat de special si unic – iar dupa nastere, marea majoritate a clipelor vor fi uitate. Pe Feminitate te invitam sa iti tii un jurnal propriu – astfel memoria acestor clipe speciale vor fi pastrate si totodata impartasite si altor femei, care vor avea astfel posibilitatea sa invete lucruri noi si minunate prin tine: Jurnal de femeie

Be Sociable, Share!