Sarcina – saptamana a 14-a de la conceptie

Incepe saptamana a 14- a de sarcina de la conceptie sau saptamana a 16-a de sarcina dupa calculul doctorului tau.

Cum se dezvolta bebelusul tau?

In aceasta saptamana de sarcina, placenta si bebelusul tau au cu aproximatie aceeasi marime. Ochii si urechile bebelusului au ajuns in sfarsit in pozitia lor finala, iar ochii percep lumina, chiar daca pleoapele sunt inca inchise.  Cu fiecare zi ce trece, bebelusul tau arata tot mai mult cu bebelusl adorabil care se va naste.

Pulsul bebelusului este de doua ori mai mare decat pulsul tau, iar inima pompeaza 23-24 litri de sange zilnic. Aceasta cantitate de sange  va continua sa creasca de a lungul sarcinii, ajungand ca in saptamana 38 de la conceptie inima sa pompeze 1800 litri pe zi.   Bebelusul este tot mai activ si in aceasta saptamana s-ar putea sa simti primele miscari – ca niste aripi de fluturasi. Cu toate ca  nu vei simti acest lucru deocamdata, bebelusul tau incepe sa aiba accese de sughit si va continua sa sughita pana ce miscarile respiratiei devin mai puternice. Sistemul scheletal continua sa se dezvolte datorita calciului care este depozitat in oasele sale. Daca bebelusul tau este fetita, milioane de ovule incep sa se formeze in ovare.

Din aceasta saptamana incepe sa aiba loc cresterea rapida a bebelusului tau, ajungand ca in urmatoarele saptamani sa isi dubleze greutatea si sa adauge cativa centimetri buni la lungimea sa. In aceasta saptamana, bebelusul tau este de marimea unui avocado, masurand cu aproximatie 12 centimetri si cantarind cu aproximatie 110 grame.

bebelusul in a 14-a saptamana de sarcina de la conceptie
@BabCenter

Si cum te simt tu in aceasta saptamana de sarcina?

Daca nu ai avut pana acum niciodata un jurnal, sarcina este momentul potrivit de a avea unul. Aceste saptamani de sarcina trec foarte repede (cu toate ca poate acum nu simti acest lucru) si sunt atat de importante – vorba aceea, in pantecul tau creste acel miracol care va fi bebelusul tau, iar dupa 9 luni vei fi MAMA. Si nu conteaza ca este primul tau copil sau al 10 lea. De fiecare data este atat de special si unic – iar dupa nastere, marea majoritate a clipelor vor fi uitate. Pe Feminitate te invitam sa iti tii un jurnal propriu – astfel memoria acestor clipe speciale vor fi pastrate si totodata impartasite si altor femei, care vor avea astfel posibilitatea sa invete lucruri noi si minunate prin tine: Jurnal de femeie

Be Sociable, Share!

2 comentarii la „Sarcina – saptamana a 14-a de la conceptie”

  1. salutare..am 4 luni ..sunt foarte fericita ca ti am urmat sfaturile ..sper sa fie bine si pentru viitoarele mamici..multumesc pentru ca ai facut acest site si ca mi a adus fericirea in casa

Comentariile sunt închise.